Pradėti kovoti su rinkele

Niekaip nesusitaikau su orais. Jie pažada viena, o diena išaušta visai kitokia. Arba kai 6:45 einu link traukinio būna taip vėsu, kad, rodos, visų pasaulio megztinių neužteks. O išėjus pietauti  jaučiuosi kaip pirtyje. Ir suprask, kaip rengtis. O dar ir gražūs tie rūbai turi būti.

Ta proga, kad niekaip nesulaukiau šilumos, maitinausi visokiausiais biesiais, pradedant gruziniškais pyragėliais su mėsa iš Halės turgaus gruzino kepėjo, pakeliui užkandant ką nors saldaus darbe ir baigiant keptais koldūnais ar bulvėm namie. Vakare. Pusę devynių. Ir nepamirškime didelių puodelių kakavos. Tai ir pajaučiau, kad pilvo rinkelė (bet dar ne rinkė) pamažu verčiasi virš kelnių. Laikas susimąstyti.

Tad susirūpinau, kaip čia valgyti protingiau, skaniau. Per Kalėdas, Mugę ir kitom progom atsirado namie kelios knygos apie maistą, ėmiau sekti daugiau tinklaraščių. Va dabar ir Beatos žurnale, ir pas Viktoriją prisirinkau protingų ir gerų patarimų, kaip mažiau švaistyti maistą, planuoti ir tvarkingiau vartoti. Ir šiaip, dar vis naiviai tikiu, kad susitvarkius aplinką, tvarkingiau ir galvoje. Tik amžinai pritrūkstu ryžto imtis.

Tad šiandien pasidariau trumputį ir abstraktų sąrašą, ką su M. valgysim šią savaitę. Palyginus su įprastiniu meniu, nieko pernelyg naujo neatsirado, tik pasivarčiusi receptus, pridėjau daugiau daržovių ir (jei M. nepastebės) prieskonių. O šiaip, gi sako, kad nereikia pradėti nuo radikalių pokyčių, tik pamažu.

Ir dar bandau vartoti daugiau vandens, bet pavyksta tik arbatos formoje.

ARBATA

Ir gal galit pasidalinti, ką įdomaus apie maistą, buitį, namus, rankdarbius jūs skaitote?

 

 

Leave a comment