Lietuviškai noriu

Jaučiat, kaip artėja pavasaris, kaip jau kaitina saulė laukiant autobuso stotelėj, kaip net ir tie lietūs jau nebe tokie šalti, kai dangus giedras – koks jis aukštesnis, ir kaip jau čirškia paukštukai. Ir kaip jau norisi traukti iš spintos lengvus paltelius, trumpesnius sijonus ir ryškesnius marškinius.

Neseniai pabaigiau Agnės Gilytės Spintologiją,  ir vis bandau prisiversti susitvarkyti spintą. Prisiversti, nes žinau, kaip nesklandžiai ir neprotingai įsigiju rūbus. Bet ne tik smagu gauti įgyvendinamų patarimų šiuo klausimu, bet ir malonu, kad daugėja įvairiausių lietuviškų knygų apie madą ir ne tik.

Aišku, eilinį kartą turėsiu pareklamuoti ir “Maro dieną”, bet tai – kartu su “Vilko valanda” ir “Sidabro” komiksais – irgi yra naujas gaivus vėjas.
Dar laukiu daugiau komiksų. Kokybiškai ir gyvai nupieštų, neužkankintų, ir svarbiausia, ypatingai perteikiančių kokią nors įdomią istoriją lietuviškai. Gal net ir apie Lietuvą. Lietuvių autorių.

Dar man labai gera ir džiugu matyti gausėjančias įvairiausių rankdarbių gamintojų gretas. Daugiau jaunų rūbų kūrėjų, žaislų, papuošalų, įrankių ir rakandų gamintojų iš Lietuvos. Aišku, prasiveržti visiems ne itin lengva, ne tik dėl keistų patvarkymų dėl mokesčių ar kitų tvarkų. Galų gale ir įkvėpimo stoka aplanko. Bet jie drąsūs ir sieks visko.

Truputį išsikvėpiau

 

Noriu, kad visi tie skanūs, gaivūs, kvapnūs vėjai iš gyvų ir spalvingų pasaulių mus pasiektų, kad išsklaidytų ne tik senų drabužių, po žiemos užsistovėjusio rūsio kvapą, bet ir mintis pravalytų.
Kad nereikėtų per kitą gimtadienį raudonuoti klausant svečio dūsavimų, kad  su ta iškrypusia kaimyne meška viskas ne taip jau ir blogai.

 

3 thoughts on “Lietuviškai noriu

  1. Skaitau tavo tinklaraštį ir vis noriu paklausti, koks tavo išsilavinimas ir ką veiki gyvenime? 🙂

Leave a comment